• 07:30 - 18:00 Pazartesi - Cuma
  • 0546 118 18 78
  • Yenikent Mahallesi 9121. Sokak Marka Kent Sitesi Kızıltepe

Kalem Tutuşu ve Kulpları İpuçları

Kalem becerileri, iletişim kurmanın önemli bir yoludur. Elbette, çocukların kalemlerini tutmalarının birçok yolu vardır ve bu, zayıf parmak ve el kuvvetinin bir sonucu olabilir.

Çocuğunuzun iyi bir başlangıç ​​yapmasını sağlamanın en iyi yolu, parmaklarını güçlendirmektir. Daha sonra, uygun bir kalem tutuşunu sürdürmeye ve yaşa uygun bir süre boyunca kalem görevlerinde ısrar etmeye daha hazır olacaklardır. Bazı durumlarda, kalem tutuşu bu ideal tutuşu güçlendirmenin iyi bir yoludur, böylece kötü alışkanlıklar oluşmaz veya bu alışkanlıklardan vazgeçilebilir.

Kalemi uygunsuz şekilde tutmak, çocuğun kalem işlerinde yaşına uygun düzgünlüğü gösterme, kalem becerilerinin yaşına uygun hızını sürdürme, aşırı kalem basıncı nedeniyle hızlı yorulmayı önleme, akranları ve akranları kadar uzun süre kalemle uğraşma becerilerini etkileyebilir. zayıf kalem becerisi mekaniği nedeniyle gereksiz ağrı veya yorgunluktan kaçının.
İdeal bir kalem tutuşu çocuğun gelişimine bağlıdır.

3½ – 4 yaşında (statik tripod kavrama), kalem ideal olarak hafifçe uzatılmış (düzleştirilmiş) bir ağ alanıyla dört parmakla tutulur. El bir birim olarak hareket ederken bilek sabit tutulur ve bilek düz uzatılmaz.


Kalem Kavrama

4½ – 5 yaşında (dinamik tripod kavrama), kalem ideal olarak üç parmakla tutulur ve kalem hareketi yalnızca parmaklarda oluşturulan kalem hareketiyle hassas ve rafine kalem kontrolü için ideal izole parmak kontrolüne izin veren yuvarlak bir ağ alanı ile ideal olarak tutulur. Daha izole parmak hareketine izin vermek için bilek hafifçe uzatılmış halde tutulur ve ön kol hafifçe masaya doğru döndürülür.

Okula girişte ( resepsiyon, 5 yaş+), ideal kalem becerileri, parmakların veya başparmağın kalem veya parmakların üzerinde üst üste binmediği ve parmak eklemlerinin hiper-uzadığı (geriye doğru eğildiği) olmayan üç parmaklı bir kalem tutuşunu içerir. Yazma için tüm hareket ideal olarak izole edilmiş parmaklarda üretilir (omuz, dirsek veya bilek yerine), bu daha sonra rafine kontrol ve boyut için kalem hareketinde iyi bir akıcılık sağlar. Omuzlar gevşek bir şekilde masada dik bir duruş da uygun kalem becerilerini desteklemek için önemlidir.


Kalem Kavrama

Kalem Sapları

Kalem kulpları, çocuğun parmaklarında ve başparmaklarında yeterli güce sahip olmadığında, kalemi uygun bir şekilde kavramasını desteklemek için genellikle geçici bir önlem olarak kullanılır. Ayrıca kas hafızasına yardımcı olmak için parmaklara ek duyusal geri bildirim sağlarlar ve bu da kavrama kaldırıldığında kalem tutuşunda uzun vadeli daha iyi başarıyı destekler.

 
Mağara Kavrama
Kalem Kavrama

Grotto kavrama, parmakların doğru konumda olmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu kavrama, başparmağın üst üste binmesini durdurmada yardımcı olur. İşaret ve başparmak ’kanatların altına’ gider ve üçüncü parmak ’uzay gemisinin pilotu’ olarak hemen altına oturur. Hem sağ hem de sol elini kullananlar için kullanılabilir.

 
Kavrama
Kalem Kavrama

"THE" Kalem tutacağı, ’c’ şekilli ağ geliştirmek için ağ alanını doldurmaya yardımcı olan küçük, yuvarlak bir uca sahiptir. Parmakların konumlandırılmasına yardımcı olmak için kalıplanmış yüzeyler sağlar. Hem sağ hem de sol elini kullananlar için kullanılabilir. Geniş yüzey alanı basıncı dağıttığı için parmaklardan kaleme ağır baskı uygulandığında kullanışlıdır.


Parmak Gücü

İnce motor beceriler, düğmeler yapmak, yemek kutularını açmak veya kalem veya makas kullanmak (yaygın masa üstü görevler) gibi görevlerde ellerin daha küçük kaslarının kullanılmasını içerir. El ve parmaklarda yeterli kuvvetin olması bu nedenle önemlidir. Ayrıca, kalem görevleri için dayanıklılığa yardımcı olan uygun kalem kavrama ve hareketine yardımcı olur.
Parmak gücüne yardımcı olacak aktiviteler şunları içerir:
  • PEGGING , çocuk sadece kalem becerileri için kullanılan 3 parmağı kullandığında, izole parmak hareketinin kullanılmasını teşvik eder. Çocuklar, üzerinde palyaço yüzü olan bir kağıt tabağın etrafına mandallayabilirler. Mandallar daha sonra palyaçonun dikenli saçlarına dönüştü.
     
  • KES VE YAPIŞTIR etkinlikleri, çocuğun, özellikle karton keserken parmak gücünü geliştirmesini sağlayacaktır. Çocuğa geometrik şekiller kesip, kestiği şekillerle bir resim çizdirin ve resmi yapmasını sağlayın. Bu, sizin ve çocuğunuzun zamanla oluşturabileceğiniz harika bir projedir.
     
  • PLAY DOH , ezip yuvarlamak ve play doh pistonları kullanarak farklı modeller oluşturmak veya golf toplarını itmek için çok yönlülük sunar.
     
  • Çocuğun bir modeli kopyaladığı BLOK İNŞA , parmak kuvvetinin ve manipülasyonunun geliştirilmesine yardımcı olacaktır. Çeşitli bloklar ve inşaat setleri mevcuttur. Bu setler arasında Lego, Kid Knex, Little Architect, Cube a link ve hatta Duplo yer alabilir.
WhatsApp